R

Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek

R

Maatwerk zonder meer Prijs

R

Gratis levering door heel Nederland

R

Gemaakt van de beste Kwaliteit

R
Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek
R
Maatwerk zonder meer prijs
R
Gratis levering door heel Nederland
R
Gemaakt van de beste Kwaliteit

Will jij 5 tips bij het kopen van een tuinhuis? En heb je een prachtige tuin, met genoeg ruimte over. Maar wat moet je met al die ruimte? Een tuinhuis kan een mooie opvulling zijn. Tuinhuizen variëren enorm, je kunt er dus alle kanten mee op. Toch is een tuinhuis kopen niet zomaar gebeurd.

Je moet op veel dingen letten en kunt dus niet zomaar een tuinhuis aanschaffen. Om het iets gemakkelijker te maken, hebben wij 5 handige tips op een rijtje gezet.

Pas de kleuren aan op je tuin

Als je een tuinhuis aanschaft, is het voor veel mensen belangrijk dat de tuin ruimtelijk eruit blijft zien. Dit kun je doen doormiddel van kleuren. Match de kleuren van het tuinhuis met de kleuren van de tuin. Denk aan rustige en natuurlijke kleuren en/of materialen. Hout en metaal zijn hier goede voorbeelden van.

Als je met felle kleuren gaat werken, krijg je al snel een rommelig en druk effect. Het is dus belangrijk dat je een goede balans zoekt tussen contrast en kleur. Ook kun je er voor kiezen om op een later moment je tuinhuisje zelf te verven.

tuinhuis kleur

Wat komt er allemaal bij kijken?

Voordat je de beslissing maakt om een tuinhuisje te kopen, is het eerst verstandig om uit te zoeken wat er allemaal bij komt kijken. Voor je een tuinhuis kunt plaatsen, moet je kijken naar de afmetingen. Als het tuinhuis geplaatst wordt, is het wel zo fijn dat de afmetingen kloppen. Je kunt hier een vakman naar laten kijken, of als je handig bent zelf uitmeten.

De volgende vraag die je je zelf moet stellen is: Heb ik een vergunning nodig? Informeer vooraf bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een tuinhuisje. De vergunning hangt af van de grootte van het tuinhuis.

Als deze zaken allemaal op orde zijn kun je gaan kijken naar de fundering. Dit is de ondergrond van het huisje. Zorg er altijd voor dat de fundering waterpas is.

Wanddikte

Voor je het tuinhuis gaat plaatsen, is het goed om te kijken naar wat het doeleinden van dit tuinhuis wordt. Hierin speelt de wanddikte een grote rol. De populairste wandiktes zijn: 28 mm, 40 mm, 44 mm en 50 mm.

Het is belangrijk dat je hier goed naar kijkt, want de wanddikte van 19 mm word ook verkocht. Deze wanddikte is alleen bruikbaar voor gereedschap schuren of tuinhuizen met een korte levensduur. Voor de beste isolatiemuren raden we aan om te kijken naar wanddiktes van 40 mm en meer.

Multifunctionele tuinhuizen & beglazing

Tegenwoordig bieden veel bedrijven ook een tuinhuis aan in combinatie met een terras of schuur. In veel gevallen is dit nog goedkoper, dan als je beide gevallen afzonderlijk koopt. Het kan dus zeker geen kwaad om als gezin rond de tafel te gaan zitten en kijken wat de meest verstandige keuze is en waar jullie behoefte liggen.

Wil je gebruik gaan maken van beglazing in je tuinhuis? Dat kan zeker. Als je je tuinhuis vooral in de zomerse periodes in het jaar wilt gebruiken, kom je al heel ver met enkelzijdige beglazing. Als je toch gaat voor dubbelzijdige beglazing, kun je je tuinhuis het hele jaar door gebruiken. Ook is dubbele beglazing gunstiger voor isolering.

tuinhuis beglazing

Kosten

De kosten van een tuinhuisje is vaak moeilijk in te schatten. Dit komt, omdat je het helemaal naar jouw smaak en behoeftes kunt maken. Toch heb je voor een paar honderd euro een prima tuinhuis staan. Als je een tuinhuis op maat laat maken, komen daar vanzelf extra kosten bij kijken. Wij raden aan om overal een blik te werpen en prijzen te vergelijken. Op deze manier kun je veel bezuinigen en hier weer geld mee besparen. Dus, waar wacht je nog op?