R

Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek

R

Maatwerk zonder meer Prijs

R

Gratis levering door heel Nederland

R

Gemaakt van de beste Kwaliteit

R
Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek
R
Maatwerk zonder meer prijs
R
Gratis levering door heel Nederland
R
Gemaakt van de beste Kwaliteit

 

Je wilt graag een blokhut kopen, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Verschillende vragen komen naar boven: Waar moet je allemaal op letten? En hoe weet je precies wat je nodig hebt? Dat is zeker lastig! Om het iets makkelijker te maken, hebben we in dit artikel antwoord gegeven op jouw vragen, zodat jij de beste keuze kan maken.

De grootte van de blokhut

Voordat je een blokhut gaat plaatsen, is het verstandig om te kijken naar de maat en grootte van de blokhut. De maatvoering van de blokhut hangt van een paar dingen af:

  • Hoeveel ruimte mag de blokhut in beslag nemen?
  • Hoeveel ruimte heb ik te besteden?
  • Wat is het doeleinde van de blokhut?

Als je deze vragen goed kunt beantwoorden, is het tijd om te beginnen! Deze vragen zijn van belang, omdat niet iedereen een grote tuin heeft. Als jouw tuin iets kleiner is, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Ook kun je door middel van het doeleinde van blokhut kijken naar het formaat wat je nodig hebt.

 

Houtsoorten

Als je een blokhut koopt, moet je rekening houden met het houtsoort. Je hebt keuze uit verschillende soorten hout, maar de meest bekende zijn: Grenenhout, Lariks, Douglas en Vurenhout.

Deze houtsoorten hebben hun eigen sterkte en daarom is het belangrijk dat je hier goed naar kijkt. Hierin speelt de dikte van het hout een grote rol. Hoe dikker het hout, des te steviger de blokhut.

Vurenhout staat bekend om de relatief goedkope prijs en om het feit dat het makkelijk te bewerken is.

Grenenhout is net als Vurenhout goed bewerkbaar. Dit is handig, want dit hout soort houdt veel vocht vast en moet dus bewerkt worden om effectief bruikbaar te zijn voor blokhutten.

Lariks en Douglas hout worden vaak met elkaar vergeleken of als hetzelfde houtsoort gezien. Máár er zit wel degelijk een verschil tussen deze 2. Een groot voorbeeld hiervan is de kleur van het hout. Voordat je de houtsoort besteld, wil je zeker weten welke kleur je tuinhuis wordt. Het is dus goed om hier aandachtig naar te kijken.

Vorm van het dak en de blokhut

Als je een blokhut koopt, dan vergeet je meestal om naar de vorm van het dak te kijken. Tóch is dit belangrijker dan het lijkt. In sommige gevallen is de vorm van het dak nog niet bepaald en moet je dit dus zelf doen. De meest voorkomende vormen van daken zijn: Een plat dak, Zadeldak en een kapschuur dak.

Als je een uitgebreide blokhut neemt is het verstandig om goed te kijken naar het dakvorm. Met een uitgebreide blokhut wordt de blokhut + veranda of luifel bedoelt. De vorm van het dak kan je mogelijkheden beperken. Het is dus verstandig om je goed in te leven en te kijken naar wat je precies wilt. Dit voorkomt miscommunicatie.

Ook de blokhut zelf kan een eigen vorm hebben. Wil je een ovale vorm of toch liever rechthoekig? Het kan allemaal! Er zijn genoeg mogelijkheden, voor het creëren van jouw droom blokhut