R

Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek

R

Maatwerk zonder meer Prijs

R

Gratis levering door heel Nederland

R

Gemaakt van de beste Kwaliteit

R
Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek
R
Maatwerk zonder meer prijs
R
Gratis levering door heel Nederland
R
Gemaakt van de beste Kwaliteit

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen een tuinhuis of blokhut in de tuin hebben staan. Het ziet er mooi uit en is erg handig. Ben je er zelf ook op zoek naar een tuinhuis of blokhut? Super leuk! Toch komt er bij het proces van kopen meer kijken dan je zou verwachten. Wil je een paar handige tips om dit proces makkelijker te laten verlopen? Lees dan snel verder.

Voordat je een tuinhuis of blokhut koopt, is het goed om te weten wat het verschil is. Er wordt vaak gedacht dat deze twee begrippen hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Het grootste verschil zit in de manier waarop ze worden opgebouwd. Blokhutten bestaan meer uit balken én tuinhuisjes daarentegen bestaan uit stapelbouw of houtskeletbouw.

Hout speelt een grote rol

Er zijn enorm veel mogelijkheden als het om hout gaat, maar het is goed om te kijken naar behandelt en onbehandeld hout. Wij raden je aan om voor behandelt hout te gaan. Dit soort hout behoud langer zijn kwaliteit en verlengt de levensduur van het tuinhuis of blokhut. Een ander voordeel aan behandelt hout, is dat het minder snel verkleurt. De kleur blijft mooi en er ontstaat geen grijze gloed.

Kijk altijd of je een vergunning nodig hebt

Veel mensen denken dat je voor het plaatsen van een blokhut of tuinhuis geen vergunning nodig hebt. Dit is in sommige gevallen wel het geval. Let hier dus goed op.

Over het algemeen heb je vaak geen vergunning nodig bij het plaatsen van een tuinhuis of blokhut. Toch is het verstandig om langs de gemeente te gaan en het te controleren. Een vergunning kan vaak het tuinhuis of blokhut namelijk duurder maken.

Of je een vergunning nodig hebt, verschilt per situatie. Over het algemeen is de regel: 30m2 en 3 meter hoog is vrij bouwen. Deze regel geld ook voor het bouwen of plaatsen van een veranda.

 

Wat vind je belangrijk?

Als je een blokhut of tuinhuis laat plaatsen, is het goed om te kijken wat je het meest belangrijk vindt. Het eerste waar je dan naar kijkt, is naar wat het doeleinde wordt. Op basis van die informatie kun je kijken naar de behoeftes die je in het tuinhuis of blokhut wilt voorzien. Je kunt dit afstemmen met de inrichting en wat je mooi vindt.

Blokhutten hebben over het algemeen een langere levensduur dan tuinhuisjes. Dit komt, door de stevige constructie. Deze constructie bestaat voornamelijk uit stammen en/of balken. Dit biedt enorm veel stevigheid en verlengt dus de levensduur.

Bij een tuinhuis gaat de constructie net iets anders. Dit komt, omdat het huisje voornamelijk uit planken bestaat. Een tuinhuis kun je meer zien als een soort decoratie. De levensduur van een tuinhuis, is gemiddeld ook korter dan deze van een blokhut. Het is dus verstandig om goed na denken over het doeleinde, voordat je je tuinhuis of blokhut aanschaft. Na dat je de keuze gemaakt hebt, kun je heerlijk genieten van je prachtige nieuwe tuin.