R

Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek

R

Maatwerk zonder meer Prijs

R

Gratis levering door heel Nederland

R

Gemaakt van de beste Kwaliteit

R
Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek
R
Maatwerk zonder meer prijs
R
Gratis levering door heel Nederland
R
Gemaakt van de beste Kwaliteit

Bij het plaatsen van een tuinhuis moet je op veel dingen letten. Een belangrijk onderdeel hiervan is de fundering. Bij veel mensen is de fundering onbekend. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten voor een degelijke fundering. In dit artikel lees je 8 waardevolle tips die je in de juiste richting helpen.

De functie van je tuinhuis

Als je een fundering gaat plaatsen, is het goed om naar de functie van je tuinhuis te kijken. Word het een opbergruimte of een garage? Als je bijvoorbeeld te maken hebt met een opbergruimte kun je een dunnere fundering gebruiken, dan met een garage. Dit komt door het gewicht wat het tuinhuis moet gaan dragen. In een garage kun je voertuigen neerzetten zoals bijvoorbeeld; een auto of scooter.

tuinhuis kopen

Met wat voor grond hebben we te maken?

Voor het aanleggen van een fundering is het verstandig om te kijken naar de grond waar we mee te maken hebben. Hiermee bedoelen we niet het soort grond, maar de oppervlakte zelf. Als de grond schuin af/op loopt, moet je eerst de grond ophopen of uitgraven. Voor het plaatsen van een fundering moet de grond plat zijn.

De draagkracht

Om er voor te zorgen dat er geen verzakkingen ontstaan, is het belangrijk om naar de draagkracht van de ondergrond te kijken. Als de draagkracht niet voldoende is dat er een tuinhuis op kan staan, heb je een probleem. Dit kan namelijk voor verzakkingen veroorzaken. Als je naar het type grond kijkt, kun je snel al een inschatting maken. Is de grond van klei, stenen of zand? Hierop kun je baseren, hoeveel versteviging je moet aanbrengen.

Maak een duidelijke planning

Als je de fundering gat aanleggen, is het goed om alles op voorhand te checken. Heb je alles gedaan wat moest? Het laatste wat je wilt, is dat er achteraf fouten zijn gemaakt. Kijk hier dus goed naar.

Mix je de beton zelf of word het de betoncentralen?

Je kunt er voor kiezen om zelf beton te maken. Dit is meestal het geval als de locatie moeilijk bereikbaar is. Het voordeel hiervan is dat het meestal goedkoper is. Dit komt door de transportkosten. Als je er toch voor kiest om voor de betoncentrale te gaan, ben je er zeker van dat je kwaliteit geleverd krijgt.

Vermijd vocht

Bij het aanleggen van de fundering, is het verstandig om vocht te vermeiden. Dit kun je doen door middel van plastic folie. Dit leg je onder het beton, zo voorkom je dat opstijgend vocht naar boven gaat.

Het maken van een bekisting

Door het maken van een bekisting word het overzichtelijk waar de beton laag moet. Een goede manier hiervoor, is het maken van een bekisting met horizontaal, rechte planken. Deze planken zorgen ervoor dat de bekisting stevig genoeg blijft als het beton wordt gestort.

Storten maar!

Als de bekisting staat is het tijd voor het storten van het beton. Het is verstandig om dit geleidelijk te doen. Neem hier dus ook de tijd voor. Zó voorkom je schade aan de bekisting en kan er niks gebeuren.