R

Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek

R

Maatwerk zonder meer Prijs

R

Gratis levering door heel Nederland

R

Gemaakt van de beste Kwaliteit

R
Geproduceerd in eigen Nederlandse fabriek
R
Maatwerk zonder meer prijs
R
Gratis levering door heel Nederland
R
Gemaakt van de beste Kwaliteit

Je prachtige tuinhuis staat. Je kunt er eindelijk heerlijk van gaan genieten. Máár, wat veel mensen onderschatten is dat wat er bij de onderhoud van een tuinhuis komt kijken. Er zijn een aantal handige tips die zeker het proberen waard zijn. Ben jij einde raad? En ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder.

Weersbestendige verf

Ook een tuinhuis heeft te maken met weersomstandigheden. Het is dus belangrijk om hier op voorbereid te zijn. Het laatste wat je wilt is namelijk vernieling of schade. Een goede oplossing hiervoor, is weerbestendige verf. Hoe duurder de verf, hoe beter de kwaliteit. Het is dus verstandig om hier niet op te bezuinigen. Een goede kwaliteit verf kan de levensduur van het tuinhuis verlengen. Schuur vóór het verven eerst het tuinhuisje grondig, breng hierna een primer aan voor het beter hechten van de verf. Nu is je tuinhuis weerbestendig.

Schoonmaken doet wonderen

Het is van groot belang dat je je tuinhuis goed in de gaten houdt. Rottend of vies hout is iets wat we willen vermijden, dit kan door middel van schoonmaakbeurten. Je hebt een speciale houtreiniger voor dit soort zware klussen. Ook kun je met een hogedrukreiniger het tuinhuis schoonmaken. Binnen in het tuinhuis kun je gewoon te werk gaan met de dagelijkse schoonmaakspullen. Als de beschadigingen van het tuinhuisje nihil zijn, kun je deze het best opvullen met houtvuller.

Ventilatie

Voor het goed onderhouden van je tuinhuis, speelt ventilatie een grote rol. Ventilatie voorkomt namelijk condens aan de binnenkant van het tuinhuis. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn: ventilatieroosters. Voor het ultieme resultaat kun je het beste 2 ventilatieroosters plaatsen. Denk hierbij eentje aan de voorkant en eentje aan de achterkant van het tuinhuis. Als je dit nog niet genoeg vindt, kun je er ook voor kiezen om je tuinhuis te laten isoleren. Als je meer wilt weten over isoleren, kun je je laten informeren bij verschillende bedrijven.

Deurhaken

Deze tip word vaak onderschat, maar helpt enorm. Na het plaatsen van een tuinhuis is het van belang dat je meteen deurhaken plaats. Dit komt omdat, anders de deur open en dicht slaat. Het gevolg hiervan is dat er tocht ontstaat. Door de tocht kan er schade ontstaan aan de deur en het glaswerk wat zich in het tuinhuisje bevindt. Deze deurhaken hoeven helemaal niet duur te zijn en kunnen enorm veel schade voorkomen. Super handig dus!

Een houten vloer

Om je tuinhuis helemaal af te maken, kunnen we je een houten vloer aanbevelen. Hier zijn een aantal redenen voor:

  • De kans op schimmel in je tuinhuis wordt enorm afgenomen.
  • Als de zon schijnt, word een houten vloer lekker verwarmt. Als je de keuze maakt om voor bestrating te gaan, heb je dit niet. Bestrating blijft koud, vochtig en temperatuur-vast.
  • Ook heeft een houten vloer een warme uitstraling. Het geeft warmte en een knus gevoel.

Een houten vloer is dus zeker geen slecht idee. Je neemt de kans op schimmel weg en krijgt er een knus en warm tuinhuisje voor terug.

vloer tuinhuis